SkyClean - Besøg ved Agri Energy Vrå

Arrangementer
Nordjysk Sektion
Smidstrupvej 45, 9760 Vrå
September 17, 2024 17:00

Tirsdag den 17. september 2024 skal vi på besøg ved Agri Energy Vrå.

Vi skal se og høre om deres netop indviet og det første kommercielle pyrolyseanlæg i Danmark. SkyClean pyrolyseanlæg omdanner organiske biprodukter fra landbrug, skovbrug og industri til bio kul og bioenergi. Anlægget er et Stiesdal SkyClean anlæg på 20 MW, og projektet er gennemført i samarbejde med Stiesdal.

Gennem pyrolyseprocessen vil restfibre fra biogasanlægget kunne udnyttes til yderligere energiproduktion, hvor produkterne efterfølgende vil være bioolie, pyrolysegas, og bio kul.

Vi skal også se og hører om deres Sauter biogasanlæg og ved at kombinerer det med SkyClean-anlægget, får de meget mere værdi ud af hver ton biomasse.

Agri Energy Vrå’s SkyClean-anlæg vil kunne behandle 40.000 tons restfibre og vil kunne producere 14.000 tons bio kul. Produktionen af bio kul alene vil svare til at fjerne ca. 26.000 tons CO2 fra atmosfæren årligt.

I 2024 forventede at kunne idriftsætte et Makeen Energy LBG- anlæg, som kan producere flydende biogas, der bl.a. kan anvendes som brændstof til tung transport.

Længere ud i fremtiden, overvejes mulighederne for bl.a. CO2-fangst og udnyttelse af overskudsvarme til lokale fjernvarmeværker.

I forbindelse med arrangementet vil der være en sandwich/øl/vand

Mødested
Smidstrupvej 445, 9760 Vrå.kl.17.00

Deltagerpris for arrangement er kun 50 kr. for medlemmer og hvis du ikke er blevet medlem endnu 100 kr. Der betales på dagen.

Tilmelding er bindende og beløbet vil blive opkrævet ved afbud efter tilmeldingsfrist.

Husk at du altid er velkommen til at tage en kollega eller ven med til vores arrangementer.

Tilmeldingsfrist: Fredag den 13. september 2024, gerne hurtigst muligt, til: Leif B. Kjeldsen på e-mail: leif@kjeldsen.mobi eller SMS: 22491226

Download invitationen som PDF ved at klikke her.
Nyheder og aktiviteter

Følg med i de seneste nyheder og aktiviteter

Vil du have besked som én af de første når der sker noget nyt?

Tak for din tilmelding.
Oops! Something went wrong while submitting the form.